Missie

Vzw kinderdagverblijf St. Jozef is een christelijk geïnspireerde voorziening die kinderopvang aanbiedt.

Een optimaal pedagogisch klimaat.

Onze dienstverlening richt zich tot kinderen en hun ouders. Aan de kinderen proberen wij een optimaal pedagogisch klimaat te bieden. Daartoe voorzien wij een omgeving waarin elk kind voldoende ruimte en stimuli heeft om fysiek, psychisch en sociaal harmonieus te ontwikkelen. De ouders benaderen wij als primaire partners in de opvoeding. Als zinvolle waarden naar de opvoeding toe hechten wij vooral belang aan beleefdheid,vriendelijkheid, geduld, eerlijkheid, leren delen en respectvol omgaan met mens en milieu.

Elk kind hoort er bij.

We willen vertrekken vanuit het onvoorwaardelijk recht dat elk kind erbij hoort. Iedereen, ongeacht zijn achtergrond, tekorten en mogelijkheden, is welkom in de kinderopvang. Het kind wordt gewaardeerd in zijn eigenheid en ouders en begeleiders werken samen in een bondgenootschap.

Gekwalificeerd personeel.

Om deze opdracht waar te maken beschikt het kinderdagverblijf over gekwalificeerd personeel. Onze medewerkers hebben aandacht voor de individuele fysieke, psychische en sociale behoeften van de kinderen, en kunnen daar adequaat op inspelen. Verder hebben onze medewerkers verantwoordelijkheidszin, kunnen zij zich empatisch opstellen, hebben zij zin voor samenwerking en flexibiliteit en respecteren zij het beroepsgeheim.

Samenwerking en zelfevaluatie.

In het belang van het welzijn van de kinderen en hun ouders staan wij ook open voor samenwerking met externe personen en diensten. Teneinde ten alen tijde een kwaliteitsvolle dienstverlening te kunnen aanbieden, stellen wij onze werking voortdurend in vraag en sturen wij bij waar nodig.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.