Stagiair

Vzw Kinderdagverblijf Sint-Jozef biedt stages aan in zowel de Speelboom, de Boomhut als 't Trudeken. We werken daarvoor ondertussen samen met een vijftal scholen. Hier onder vind je meer info over de stages waarvoor je kan solliciteren.

We werken momenteel samen met 5 scholen.

We werken samen met middelbare scholen en hogescholen. Met onze buren van Sint-Jozefinstituut hebben we al jaren een goede samenwerking. Naast het aanbieden van stageplaatsen is er ook samenwerking in een aantal mooie projecten. Met het Sint-Augustinusinstituut uit Aalst hebben we ook een jaarlijkse overeenkomst waardoor heel wat stagiairs al doende kunnen leren op de werkvloer. We hebben ook een samenwerking met Hogeschool Gent en Arteveldehogeschool. Tenslotte hebben we ook een overeenkomst met VSPW Gent.

Je kan sollici teren voor 6 soorten stage.

Uiteraard kan je in onze kinderopvanginitiatieven terecht voor een stage als kinderbegeleid(st)er. We bieden echter ook mogelijkheden aan middelbare studenten die Gezondheids- en Welzijnswetenschappen studeren. Ook leerlingen uit de logistiek en onderhoudskunde kunnen in onze kindgerichte omgeving terecht. Voor hogeschoolstudenten hebben we stageplaatsen voor de Bachelor Pedagogie van het Jonge Kind, Bachelor Personeelswerk en Bachelor Kleuteronderwijs.

Het aanbieden van stages is een win-win-situatie

We geloven er sterk in dat leerlingen een meerwaarde op de werkvloer betekenen. Zij geven ons nieuwe inzichten, betekenen een extra paar handen en ogen. We investeren graag tijd in het leerproces van de leerlingen. We merken dat leerlingen op hun beurt graag zaken terug geven aan onze werking. We proberen echt kansen te geven aan leerlingen om zich te ontwikkelen. We doen dit door het geven van oprechte en directe feedback.

Doorheen de jaren hebben we al heel wat stagiairs aan werk kunnen helpen. We hebben ook al genoten van mooie interne en externe projecten door de leerlingen op punt gezet.

Aanspreekpunt, overleg, mentorenvorming

Om stagiairs optimale kansen te bieden hebben we een staflid als vast aanspreekpunt voor de stagiairs aangesteld. Dit is Karen Meirlaen. Zij zorgt voor overleg tussen de scholen en onze organisatie. We proberen jaarlijks te bekijken wat de groeikansen in de samenwerking zijn. We proberen onze mensen ook uit te sturen naar de mentorenvorming die door onze partnerscholen georganiseerd wordt.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.