Vrijwilliger

Binnen de begeleiding van jonge kinderen in hun eerste jaren of binnen hun vrijetijdsbeleving als kleuter of lagere schoolkind betekenen vrijwilligers zowel een kwalitatieve als kwantitatieve meerwaarde. Het aantrekken en ondersteunen van vrijwilligers zien we dus ook als een belangrijke taak om onze missie te verwezenlijken.

Elke vrijwilliger heeft zijn talent.

Bij een intakegesprek proberen we talenten te achterhalen en deze te koppelen aan bepaalde taken. We bepalen samen welk engagement je opneemt. Dit schept ruimte om het vrijwilligerswerk op je persoonlijk leven af te stemmen.

Iedereen kan bij ons terecht als vrijwilliger!

Iedereen (zonder te discrimineren) kan bij ons terecht voor een intakegesprek. Als we een match vinden, gaan we het engagement aan om je te begeleiden om zo je zo optimaal mogelijk in te zetten binnen onze organisatie. Zowel vrijwilligers als betaalde krachten werken met hetzelfde doel. Betaalde kracht, stagiair, losse projectmedewerker of vrijwilliger: we beschouwen iedereen als medewerker zonder verschil. We vervullen samen onze missie telkens rekening houdende met onze visie naar kinderen toe.

We hebben een massa uitdagingen!

Onze organisatie bruist en dat zorgt ervoor dat er heel wat uitdagingen zijn. Onze kinderen spelen, slapen, eten, worden verzorgd en dat zorgt er voor dat er heel wat taken zijn die echt met kinderen te maken hebben. Maar wist je dat we ook taken hebben voor mensen die graag in de tuin werken? Kleine klussen, afval naar het containerpark brengen, voorlezen, helpen deze website te onderhouden, meehelpen op evenementen,... Ook al heb je niet veel tijd? Of kan je maar 1 keer iets doen? Toch vinden we het belangrijk om je er bij te hebben.

We bieden ook opleidingen aan vrijwilligers.

Als je met de kinderen aan de slag gaat, leren we je onze visie op de basisprocessen. Als je andere taken opneemt helpen we je ook aan de juiste informatie. Jaarlijks kijken we eens naar de noden die er zijn en proberen we eens af te stemmen op elkaar.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.